B
loading...
Portrettfotograf i Oslo poserer med kpolaroid amera
Hei! Velkommen inn i min instant verden!

Polaroid drømmen som ble til

Leter du etter en portrettfotograf i Oslo for å ta glossy, feilfrie og digitale bilder? Da er ikke disse polaroid-portrettene for deg. Men ønsker du en ny opplevelse, et retro bilde med sjel som lever, et unikt portrett laget kun for deg som aldri kan kopieres? Da er du kommet til rett sted!

Jeg håper å kunne dele min kjærlighet for instant-film med deg her!

 

For meg har det lenge vært en drøm å kunne tilby polaroid -portretter. En kunstform  konsistent i å alltid være ukonsistent! For mens uventede ting kan skje med vanlig fotografering er det her faktisk forventet.

 

For å lage bildene trenger en et gammeldags storformat kamera –  den type kamera de brukte for 100 år siden, der fotografen sto under et sort teppe! Kanskje har du sett et et i en film? 

 

Både ruller, kjemi og temperatur setter preg på hvert portrett. Dette fører til at hvert bilde er unikt, og gjør at prosessen krever også litt tid. 

 

På grunn av det store kameraet, og håndarbeidet er kvaliteten svært høy og produserer 20×25 cm analoge bilder – klare til å rammes inn.

20x25cm analoge bilder
Retro portrettfotografering av en ung kvinne

Polaroid-portrett – 1 stort polaroid-portrett 20x25cm inkl. høyoppløselig scannet versjon. 1500kr (flere bilder 600kr per stykk)

Pakke 1 – 2 store polaroid-portretter 20x25cm inkl. høyoppløselige scannede versjoner*2 små polaroid sx70 portretter* 5 digitale portretter. 3500kr

Pakke 2 – 3 store polaroid-portretter 20x25cm inkl. høyoppløselige scannede versjoner*3 små polaroid sx70 portretter* 7 digitale portretter.  4500kr

Om du vil lese litt om hva som inngår i fotograf priser les gjerne denne posten her Hva betaler jeg for egentlig hos en fotograf?

Portrett av en ung kvinne tatt av portrettfotograf i oslo

Hvordan gjør vi det?

Først snakker vi om hva du/dere ønsker som positur og bakgrunn. Så tar vi bilder med mitt mobilkamera gjennom linsen, og kikker på de sammen. Da får vi en god skisse for selve polaroid-portrettet. Deretter begynner seansen som tar ca. en time per bilde. Etter at bildet er tatt, skal det inn i maskinen med rullene, og da er det bare å vente i spenning. Fem minutter senere: Voila! maskinen piper høyt og vi kan nå ta ut og se på bildet. Det er like spennende og magisk hver gang – selv for meg.

 

 

Hva får du?

Jeg har både svart/hvitt og fargefilm og endrer daglig mening om hvem av de jeg liker best. Du velger hvilken du vil ha. Etter at bildet er ute av maskinen skal det tørke i noen uker hos meg, og imens scanner jeg det slik at du også får en høyoppløselig digital versjon. Bildet i seg selv er 20×25 cm – noe som  er ganske stort, sammenlignet med et vanlig polaroid-bilde! Jeg lager også polaroid-bilder ut av blomster og brudebuketter, ta gjerne en kikk på det her om du vil Polaroid-blomster 

Litt om hvordan jeg jobber

Som analog portrettfotograf i Oslo. Om du har lyst til å tre inn i en instant- ramme er du hjertelig velkommen til en plass foran storformat kameraet! Det finner du hos meg, i mitt hjemmestudio på Galgeberg. For meg er kvalitet viktigere en kvantitet og jeg legger mye omtanke og tid i hvert bilde. Det å bli fotografert skal være en hyggelig opplevelse. Pakket inn i en økt der vi sammen skaper noe unikt – som du kan vise til de du er glad i langt inn i fremtiden.

Å få portrettet sitt tatt

Kanskje har du lyst på et portrett, men er usikker på hvordan du ønsker at bildet skal være? Og kanskje er du litt nervøs? Det kan være ganske mye psykolgi involvert i portrettfotografering. Noen ganger kan det oppleves litt uvant og sårbart, men samtidig gir selvtillit. Og når det kommer til råd, finnes det ingen standard formula. For i mine tips, når jeg sier – «ha på deg noe enkelt som ikke stjeler oppmerksomheten fra ansiktet» – finnes det jo situasjoner der det motsatte gjelder. Klær former vår identitet, og et portrett skal vise hvem du er.

 

Det viktigste når en går til en fotograf er alltid å føle seg trygg og inkludert i prosessen!

Din stemme skal komme fram, og en portrettfotografering skal alltid være et samarbeid mellom deg og din fotograf. Hvert bilde, situasjon og ansikt er forskjellig og unikt. Noen ganger er det fint å vise årene i ansiktet med furer og solflekker. Andre ganger kan det være aktuelt å ta et portrett med den tanke at alle dager etter denne vil være meg, én dag eldre. Det kan finnes en verdi i å fryse ansiktet slik det én gang var. For portretter fungerer på et sett som små kart tilbake i vår egen identitet og historie. Både for oss selv og for våre fremtidige generasjoner. Slik så jeg ut én gang for lenge siden: ung, uredd og kompromissløs. Slik ser jeg ut etter langt mer livserfaring: ydmyk, takknemlig og klokere. Uansett, et godt portrett skal gjøre deg stolt.

15 tips til en god portrettfotografering:

 

  1. Pust med magen! Mange ganger før bildet tas. Gjør gjerne noen grimaser først også. Litt godlynt galskap før fotografering skader ingen, og det kan bryte opp i det å føle seg stiv og nervøs.

 

  1. Om det er portrettfotografering sammen med andre, tenk gjerne først igjennom hvordan dere ønsker at bildet skal se ut. Hvordan er dynamikken mellom dere? Humoristisk, høytidelig eller avslappet? Kanskje litt av alt?

 

  1. Ha på deg noe enkelt og pent som du føler deg både komfortabel og fin i. Klær med masse logoer og tekst bør som regel unngås.

 

  1. Ikke vær redd for å komme med innspill når du er hos en fotograf. Har du en god og en dårlig side av ansiktet? Si det! Har du en idé? Kom gjerne med den.

 

  1. Ikke vær redd for å lytte til fotografen. Er det noe du ikke helt forstår, spør!

 

  1. Noen ganger skal portrettet være en liten «hommage» til den du er. Andre ganger kan det også være gøy å vise seg fra en annen side. En god fotografering inkluderer begge.

 

  1. Alle mennesker har noe vakkert i seg. Tenk gjerne ut hva du er mest fornøyd med og som du føler representerer deg selv best. Er det øynene, klesstilen, kinnbeina eller smilet?

 

  1. Forsøk å ha en dialog med din fotograf i forkant hvis det er mulig. Det er alltid lettere å ta bilder hvis en føler at en kjenner den andre, om så bare bitte litt.

 

  1. Se på tidligere bilder som din fotograf har tatt før. Er det noen du liker bedre en andre?

 

  1. Se gjerne også på portretter tatt av andre fotografer for inspirasjon. Liker du den enkle og tidløse estetikken til svart/hvitt bilder, eller er kanskje farge mer din stil? Liker du studiolys eller vakkert gyllent kveldslys? Både lys og fargetemperatur formidler stemning, følelser og karakter.

 

  1. Føl deg fin! Ta på deg det du føler deg aller best i. Fiks hår, bryn, sminke, skjegg etc., litt slik som du hadde gjort om du skulle på date eller et viktig intervju. Om det er mer casual eller formal velger du, så lenge du føler deg skikkelig  bra og som deg selv.

 

  1. Sett av tid! En god portrettfotografering tar tid å skape. Det er et samarbeid som er avhengig av en god dialog mellom fotograf og den andre. Book time hos en som setter av rikelig med tid til foto-shooten.

 

  1. Vinkelen teller. Skal du ta portretter av deg selv, eksperimenter gjerne med ulike vinkler. Har du kamera høyt opp vil øyne og kinnbein komme bedre fram enn hake. Tar du bilde i sort/hvitt vil hudtoner virke jevnere. Har du blikket vendt vekk fra kamera blir det en roligere og mer tankefull stemning. Hvis du i stedet velger å se inn i kamera, blir det mer direkte.

 

  1. Hvis du ikke er fornøyd med bildene, anbefaler jeg å si det til fotografen med en gang. Ofte kan fotografen være veldig fornøyd med bildene, mens den bildet er tatt av har en annen oppfatning. Speak up asap! Det er helt greit. Bildene tas for deg, og det aller viktigste er at du er fornøyd!

 

  1. Om du kan, delta litt underveis i prosessen. Be om å få se bildene som blir tatt! Når jeg tar polaroid- eller kaffe-portretter på storformat-kameraet, tar jeg alltid bilder med mobilkamera av det som foregår bak kamera. Slik kan den foran kamera få et lite innblikk i det som skjer og selv komme med innspill til positur, vinkel og blikk. Ofte tar vi også først digitale bilder og ser på disse sammen for å lage en best mulig skisse til selve storformat-portrettet.

Birtebeephotography*Portrettfotograf i Oslo*Polaroid-portretter*